PROEco

PROeco je eko-katamaran djelomično izrađen od prirodnih, ekološki prihvatljivih materijala s pogonom na ekološki prihvatljivu, solarnu energiju, što predstavlja značajan iskorak u području istraživanja i razvoja na globalnoj razini.

Eko-katamaran, PROeco 60, dug 19 metara i širok 7,5 metara, osmišljen je za prijevoz 100 putnika uz dva člana posade. Pogonjen ekološki prihvatljivim elektropogonom, katamaran je potpuno opremljen svom potrebnom opremom, te koristi biokompozite u gradnji, što značajno smanjuje utjecaj na okoliš.

Ključni element katamarana PROeco je odgovor na ekološke izazove suvremenog društva, pružajući pametna i ekološki prihvatljiva transportna rješenja. Korištenjem materijala koji se rijetko koriste u pomorskom i vodnom prometu, eko-katamaran predstavlja globalni novitet.

Projekt eko-katamarana također je usklađen s budućim trendovima u sektoru brodogradnje koji zahtijevaju smanjenje energetske potrošnje brodova i postizanje visokih ekoloških standarda. Kroz kontinuirana ulaganja u izgradnju brodova usmjerenu prema zaštiti okoliša, Marservis d.o.o. želi se pozicionirati kao jedan od lidera u održivoj brodogradnji.