Servis

Dizalica i suhi vez

U servisu, plovila dižemo sa vlastitom dizalicom do 5 tona. Za veća plovila,po dogovorenoj najavi,  koristimo usluge travel lifta nosivosti 80 tona marine Nautica u Novigradu. Postavljnje jarbola i vađenja motora vršimo sa našim kooperantima kamionskom dizalicom. U servisnom području primamo plovila istisnine do 5 tona na suhi vez.

Antifouling, pranje i poliranje

Poduzeće Marservis d.o.o. obavlja sve poslove vezane uz podvodnu zašitu vašeg plovila,od struganja starih naslaga boje do nanosa zaštitnih premaza. Također, brinemo se i o izgledu, čistoći i zaštiti samog plovila koristeći najnježnije i ekološki prihvatljive proizvode. Svojim dugogodišnjim iskustvom Marservis Vam jamči za kvalitetu, a svakodnevnim usavršavanjem i učenjem nastoji pratiti trendove moderne nautičke proizvodnje.

Mehanika

Usluge mehaničara pružamo u sklopu servisa u Novigradu te po potrebi i duž obale. Obučeni smo i za popravak renomiranih svjetskih proizvođača: Yamaha, Honda, Suzuki, Yanmar.

Elektrika

Poduzeće Marservis d.o.o. obavlja sve popravke postojećih brodskih instalacija i izradu novih sa dokumentacijom koristeći se najkvalitetnijim materijalima prisutnim na tržistu. Izrada novih električnih instalacija dogovara se posebno sa gostima po projektu i potrebama.

Elektronika

Poduzeće Marservis d.o.o. obavlja sve poslove vezane za ugradnju nove i popravak postojeće elektronske opreme na plovilima. Poslove obavljamo u servisu i na terenu duž čitave jadranske obale. Ovlašteni smo dealeri i serviseri za prvu ugradnju i garancijske popravke vodećih svjetskih proizvođača Raymarine i Navico group,  Simrad LowranceB&G.

Hidraulične pasarele

Sigurnost, pouzdanost, funkcionalnost i elegantan dizajn. Hidraulične pasarele ne samo da su elegantan završetak vašeg plovila, već vam i omogućuju nesmetan i jednostavan ulazak ili silazak sa vašeg plovila kao i podizanje ili spuštanje gumenjaka,jet-ova ili jet- skia. Poduzece Marservis d.o.o ovlasten je dealer i serviser vodećih svjetskih proizvođača pasarela kao što su BIOINOX i ALMAR. Bavimo se ugradnjom pasarela i ostalih proizvođača kao i proračunima potrebnih pojačanja krmenih djelova i nosivostima. Uz pasarele ugrađujemo i sve vrste kranova i nosača gumenjaka.

Pramčani i krmeni propeleri

1. Čine pristajanje broda lakim.    
Kako marine postaju napučenije i molovi gušći, sigurno pristajanje broda je izazovnije no ikad. Potisnici omogućuju potpunu kontrolu broda i omogućuju manevriranje u i izvan uskih mjesta s lakoćom.

2. Samouvjerenost u svim situacijama.
Plovidba treba biti zabavna. Zašto bi dan ili tjedan u plovidbi bili stresno iskustvo? Potisnik vam nudi pomoć koju trebate kako bi imali potpunu kontrolu prilikom pristajanja i odvezivanja bez obzira na vjetar i struje.

3. Jednostavno pristajanje bez članova posade.

Potisnik vas čini neovisnim o obučenoj posadi. Neovisnost koju omogućuje potisnik dozvolit će vam korištenje plovila gdje god, bilo da ste sami ili s drugima.

Sanacija osmoze

Sanaciju osmoze vršimo primjenom vacuum sistema HOT VAC koji garantira apsolutnu sigurnost u isušivanju podvodnog dijela vašeg plovila. Saniranje osmoze pomoću sistema HOT VAC uvelike skraćuje vrijeme potrebno za sigurno isušivanje. Nakon odstranjivanja slojeva anti foulinga  i gelcoata, gel-planeom koji garantira ravnomjerno blanjanje, površinu ispiremo slatkom vodom (parom) temp. 140° pri pritisku 80 bara.  Po ispiranju površine, prostor zatvaramo radi vremenskih uvjeta i pristupamo isušivanju brzinom cca 2m2/dan. Nakon provjere pristupamo ponovom ispiranju i finom brušenju.

Na tako pripremljenu površinu nanosimo 5 puta  200um mokrog filma epoxi smole tipa international Gelshield, između kojih površinu dodatno ravnamo epoxi kitom sigurne debljine 1.5mm. Na tako pripremljenu površinu nanosimo 2 dodatna epoxi premaza tipa International Gelshield 200 i antifouling po želji kupca.

Napominjemo da pri sanaciji osmoze obavezno mijenjamo sve podvodne prolaznike trupa sa pripadajućim ventilima, novi ventili su kompozitne izvedbe koja garantira najdužu postojanost. Na obavljeni posao izdajemo garanciju od 5 godina na rad i materijal. Cijene sanacije osmoze formiraju se po m2 podvodnog dijela trupa.